NSB

NSB

NSB Konsernet
NSB-konsernet er Norges største transportaktør med en omsetning på nærmere 11 milliarder kroner og 10 000 ansatte innenfor forretningsområdene persontrafikk med tog og buss, godstransport, eiendomsvirksomhet samt støttefunksjoner som togvedlikehold, renhold og IT.

Om NSB Persontog

Persontogvirksomheten i NSB konsernet består av NSB AS, med datterselskapene NSB Gjøvikbanen AS og AB Svenska Tågkompaniet. NSBs regiontog og NSBs lokaltog dekker mange av de viktigste ferdselsårene i Norge. Regiontogene er tilpasset reisen gjennom ulike tilbud som KOMFORT (spesielt tilpasset de som vil arbeide underveis), SOVE ( komfortable kupeer med gode madrasser, dyner og puter), FAMILIE (egen avdeling i toget for de som reiser med barn) og MENY (kafe eller kiosk med variert tilbud av mat og drikke). Lokaltogene er tilpasset passasjerer som reiser lokalt, da de har mange seter, god plass, store vinduer, og klimaanlegg. De nyeste lokaltogene er bedre tilpasset funksjonshemmede og har elektronisk informasjonssystem. Toalettet om bord er tilpasset for rullestolbrukere.

NSB kjøper og moderniserer nå tog for seks milliarder kroner. Kjøpet gir NSB mer enn 14000 ekstra seter (NSB Persontog har i dag 52 213 seter) og innebærer således en betydelig kapasitetsforbedring. I kombinasjon med utbygging av ny infrastruktur i Østlandsområdet vil NSB fra 2012 med nytt materiell og ny ruteplan gi kundene et vesentlig bedre tilbud med hyppige og faste avganger, samt forbedret reisetid.

Om Bergensbanen
Når du kjøper en togbillett på Bergensbanen, kjøper du samtidig en billett til en av Europas mest spektakulære togopplevelser. Turen er like imponerende uansett årstid. Sommerdager med høyfjellet badet i sol, eller i forrykende uvær og snødrev på vinterstid. Toget tar deg fra en av Norges to største byer, Oslo eller Bergen opp mot Europas høyeste høyfjellsplatå - mot Finse med Rallarvegen og Hardangerjøkulen. Her er det uendelige turmuligheter. På vei til Finse stopper toget bl.a. ved Geilo og Voss som er populære turistdestinasjoner. Toget stopper også ved Myrdal. Her kan du ta en avstikker på 20 km med den populære Flåmsbana. Både Bergensbanenog Flåmsbana er inne på listen til The Society of International Railway Travelers(R) over en av de 25 beste togreisene i verden. Uansett om du søker opplevelser eller miljøvennlig transport mellom Norges største byer er NSBs tog på Bergensbanen å anbefale. Togene på Bergensbanen tilbyr NSB KOMFORT, NSB FAMILIE, NSB SOVE og NSB MENY.

Adresse

NSB Persontog, Prinsensgate 7-9, 0048 Oslo

Telefon

NSB Sentralbord 23 15 00 00 / Billettbestilling og ruteopplysning 815 00 888

Social Bookmarks