Flåmsbana - idyll og dramatikk

Flåmsbana - idyll og dramatikk

Flåm Utvikling as har fra 1998 vært ansvarlig for salg og markedsføring av Flåmsbana, en av Norges største og mest spektakulære turistattraksjoner. Som en av Norges få private jernbaner kan vi by på en togtur gjennom det beste Norge kan vise av vakker, uberørt og dramatisk natur.

Vår togpark består av 6 elektriske lokomotiv og 12 vogner, spesielt tilpasset kjøringen på denne krevende strekningen fra fjord til høyfjell. Underveis gis det informasjon fra togets høyttaler, og gjennom sommersesongen er de fleste tog betjent med egen guide.

Togreisen mellom Flåm innerst i Aurlandsfjorden og høyfjellsstasjonen Myrdal på Bergensbanen, er en jernbanestrekning som mangler sidestykke i Europa; -20 kilometer lang, med en høydeforskjell på 865 meter og stigningsgrad en meter på 18. Stigningsgraden er helt enestående for en vanlig jernbane, og for å klare den store høydeforskjellen er banen delvis lagt i tunnel som går i spiral inn og ut av fjellet.

Turen gjennom den bratte og trange Flåmsdalen, med utsyn over fossefall og mektige fjell, tar omtrent 60 minutter. Toget kjører sakte eller stopper ved de aller fineste utsiktspunktene. Togene til og fra Flåm korresponderer i Myrdal med de fleste dagtog mellom Oslo og Bergen.

Flåmsbana er i drift hele året med 9 til 10 daglige avganger Flåm – Myrdal - Flåm i tidsrommet mai – september og 4 daglige avganger resten av året.

Du finner rutetidene her.

Adresse

Flåm Stasjon

Telefon

57 63 21 00

Faks

57 63 23 50

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Social Bookmarks