Flåm

Flåm

Flåm er paradiset for deg som søker unike naturopplevelser. Flåm ligger innerst i Aurlandsfjorden en sidearm av Sognefjorden. Navnet betyr ”liten flate mellom bratte berg”. Gode kommunikasjoner med båt, tog og buss har gjort den lille bygda til et knutepunkt og en viktig innfallsport for turister til hele vestlandet.

Flåm Havn og Sognefjorden

Flåm Havn er en travel havn i sommerhalvåret med sightseeingbåter, cruiseskip og et yrende folkeliv. Den vakre naturen med stupbratte fjellsider som stuper ned i fjorden, ville elver og fossefall er det store høydepunktet for turister fra hele verden. Det finnes flere muligheter for å komme seg ut på fjorden. Dersom man ønsker å utforske fjorden på nært hold kan man bli med på Fjord Safari. Da kan man oppleve Nærøyfjorden som er innskrevet på Verdensarvlisten, UNESCO sin liste over kultur- og naturarv av enestående verdi.

Reiseliv og turisme

Reiseliv og turisme er hovednæringene i Flåm og det finnes en rekke overnattingssteder av ulik type og i forskjellige prisklasser. I 2007 fikk Flåm også sitt eget mikrobryggeri Ægir som har vært en suksess fra første stund.

Flåmsbana

Den aller største attraksjonen i Flåm er Flåmsbana, en jernbanestrekning det knapt finnes maken til i hele verden. Togreisen går fra Flåm til Myrdal stasjon på Bergensbanen, den er 20 km lang med en høydeforskjell på 865 meter og en stigningsgrad på 1 meter på 18. For å klare den store høydeforskjellen er banen delvis lagt i tunell som går i spiral inn og ut av fjellet. Utsikten fra toget er spektakulær med panoramautsikt over det beste Norge har å tilby av norsk uberørt natur.

Flåm er også slutten på den populære sykkelruten Rallarvegen. Anleggsveien fra tidlig 1900-tallet har i nyere tid blitt en attraksjon i seg selv.

Social Bookmarks