Fjord Norge – verdens beste reiselivsdestinasjon

I 2009 kåret National Geographic Fjord Norge til verdens beste reiselivsdestinasjon. Fjord Norge består av de fire fylkene Hordaland, Rogaland, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Sognefjorden er Norges lengste og dypeste fjord og har en rekke fjordarmer. En av fjordarmene er Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden er en sidearm av Aurlandsfjorden. Det er først og fremst naturen turister kommer for å oppleve. Fjorden er smal og totalt 17 km lang. På et sted er fjorden 250 meter bred og fjellene i området strekker seg hele 1761 meter over havflaten. Her får man se elver som renner ned trange daler, fossefall ned de bratte fjellandskapet som fjorden går gjennom.

Nærøyfjorden Verdensarvpark

Nærøyfjorden er den sørligste av de to områdene som i 2005 ble innskrevet som Vestnorsk Fjordlandskap på Verdensrvlisten – UNESCO sin liste over kultur- og naturarv av enestående verdi. Turistferdselen i Nærøyfjorden er ikke ny, men økte drastisk i omfang etter å ha blitt verdensarv. Bilder og tekster viser at Nærøyfjorden har vært reisemål og inspirasjonskilde i over 150 år. God kommunikasjon har gjort Flåm til et naturlig startsted for opplevelser i Nærøyfjorden. Dette gjelder for tog, båt og buss.

Opplev fjorden på nært hold

Den beste måten å oppleve Nærøyfjorden på er fra Fjord Safari turene . Fra de sikre hurtiggående båtene (RIB) kommer man tett på den vakre naturen. På turen som starter i Flåm vil båten stoppe for å se på dyrelivet og de gamle gårdsbrukene som ligger høyt oppe i fjellsidene. Guiden forteller om fjordlandskapet og lokalhistorien fra stedene man passerer. Gårdene og folket som har bodd her er en viktig del av norsk kulturarv. Er man heldig får man se niser, sel, steinkobbe, kongeørn eller havørn.