Finse 1222

Finse 1222 har alltid vært tøffere enn toget!

Finse er av en annen verden. Det har med klimaet å gjøre. Fjellene. Fraværet av alt du ellers omgir deg med. Tilstedeværelsen av noe som er mye større. Finse 1222 har i seg mye av den samme råskapen som du finner i naturen utenfor. Et besøk hos oss gjør noe med deg. Og det er vel hele vitsen?

Finsehytta

DNT overtok Finsehytta fra Direktoratet for fiendtlig eiendom i 1947, og har vert drevet som betjent turisthytte siden 1949. Hytta har 150 senger fordelt på 2-sengsrom, 4-sengsrom og større rom.

Rallarmuseet

Rallarmuseet ligger i østre lokomotivhall på Finse. Museet viser forarbeidet, prosjektering, stikking og bygging av Bergensbanen i årene 1871 til åpningen i 1909. Forslaget om jernbane mellom Oslo og Bergen ble for første gang fremsatt av forstmester H. A. Gløersen i Bergensposten i 1871. I 1894 ble det vedtatt å bygge jernbaneforbindelse mellom Christiania og Bergen.

Fagernut Vokterbolig – Rallarkafé og utstilling

Langs Rallarvegen, mellom Finse og Hallingskeid ligger Fagernut Vokterbolig. Dette er den høyestliggende vokterboligen langs Bergensbanen, på 1342 moh. Her er det Rallarkafe med salg av Rallarvaffel og Sluskesuppe.

Vatnahalsen

Ynskjer du eit uformelt miljø, ein avslappande og triveleg atmosfære med eit snev av god hyttekos i ferien, då er Vatnahalsen ein god fristad på fjellet. Her er komfort, men ikkje luksus - romslege salongar og opphaldsrom til dans, underhaldning og inneaktivitetar.

Cafe Rallaren

Cafe Rallaren ligg på Myrdal stasjon 867 m.o.h. Myrdal stasjon er øvre endestasjon for den verdskjende Flåmsbana og knutepunkt mellom Bergensbana og Flåmsbana. Cafeen ligg i lokala til den gamle jernbanerestauranten som vart opna i 1909. Me driv og suvenirbutikk der me m.a. sel t- skjorter, capsar, pins, krus og andre suvenirar frå Rallarvegen og Flåmsbana. Cafe Rallaren har og bagasjeoppbevaring. Området kring Myrdal passar for dei fleste men er ikkje tilrettelagt for rullestol.

Furukroa – Flåmsbrygga Turistsenter

Furukroa ligg heilt i sjøkanten og her finn du eit utval av smørbrød, kaker, kalde og varme rettar som kan nytast medan du ser på aktiviteten i hamna. Ta lunsjen på terrassen og nyt sommardagen. I sommarvarmen har vi også eit stort utval av iskrem.

Flåmsbrygga Restaurant

Frå tradisjonsmat til tapas, alt med råvarer frå vårt nærområde.
Vi er velkjende for å servere god tradisjonsmat, og vi byggjer nye menyar på lokale råvarer som lam frå Aurland, kreps frå Aurlandsfjorden, bringebær frå Flåm og geitost frå Undredal. Drikke til maten er sjølvsagt vårt eige Ægir-øl, men ølet er også ein viktig ingrediens i marinadar og sausar, og den gode smaken av malt og gjær set ein ekstra spiss på maten.

Heimly

Heimly Pensjonat ligger 500 m fra Flåmsbana i vakre omgivelser med panoramautsikt mot fjorden. Pensjonatet har en hyggelig atmosfære med personlig service. Rommene er enkle men trivelige og de fleste rommene har eget bad med dusj og toalett. I spisesalen har du utsikt mot fjorden, man kan også bruke hagen, tv-stuen eller peisestuen for avslapning. Stedet passer godt både for individuelle reisende og grupper.