Jøklagutane

Jøklagutane

Jøklagutane er et aktivitetsfiram som i hovedsak driver føring på Hardangerjøkulen i sommersesongen, men har gjennom årene gjort mange forskjellige aktiviteter i Finseområdet og langs Rallarvegen. Brevandringen arrangeres daglig gjennom sommersesongen. Turene starter kl. 11.00 med oppmøte utenfor venterommet ved Finse Stasjon. En bretur med Jøklagutane inkluderer guide, nødvendig breutstyr, forsikring og en personlig gave som du kan bruke under turen.

Brevandring i Blåisen
Bre og is hører sommeren til her i Norge. Blåisen er vakker. Solen som farger iskrystallene i de vakreste blåfarger forfører oss med sin storhet og tidløse skjønnhet. Man skal allikevel ikke glemme at isbreer kan være lumske med flere hundre meter dype sprekker under spinkle snøbroer. Bresprekkene kan imidlertid også by på spennende opplevelser i form av klatring og rappellering.

Det er derfor viktig å ikke gi seg i kast med breen uten å gå i taulag med en lokalkjent brefører. Dette gjelder både sommer og vinter. Det er derfor Jøklagutane med sin lokalkjennskap tilbyr trygge og fantastisk vakre breopplevelser.

Litt om breturen
Det er ca. 5 km fra Finse til Blåisen, fra 1,5 til 2 timers gange. Hele turen varer i ca. 6-7 timer. Det betyr at man har rundt 2 timer med vandring på selve breen. Alt utstyr er plassert ved Blåisen. Man bør være i normalt god fysisk form og ha på seg normal norsk fjellbekledning. Turene kan bestilles direkte til Jøklagutane eller gjennom Finse 1222.

Åpningstider

Breturer går daglig fra starten av juli til slutten av september

Adresse

5719 Finse

Telefon

99 33 12 22

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Social Bookmarks